Presidentti Niinistö yritysvierailulla Uudessakaupungissa ja Raisiossa: Suomi pärjää osaamisella ja omistautumisella

Presidentti Niinistö tapasi kansalaisia Pakkahuoneen torilla Uudessakaupungissa. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö tapaa kansalaisia Pakkahuoneen torilla Uudessakaupungissa. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla ja Raisio-konsernin bioenergialaitoksella Raisiossa keskiviikkona 16. elokuuta 2017. Samassa yhteydessä presidentti juhlisti Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuotta tapaamalla kaupunkilaisia Pakkahuoneen torilla.

Kyllä me osaamme kun omistaudumme

Uudenkaupungin autotehdas on tätä nykyä työntekijämäärältään Suomen suurin tehdas ja yksi maailman suurimpia autoteollisuuden sopimusvalmistajia. Tehdaskierroksen vetänyt Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoi, että lisää työntekijöitä rekrytoidaan jatkuvasti.

Presidentti Sauli Niinistö keskusteli työntekijöiden kanssa Valmet Automotive Oy:n Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti Sauli Niinistö keskustee työntekijöiden kanssa Valmet Automotive Oy:n Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti kertasi tehdaskäyntiään myös Pakkahuoneen torille saapuneille sadoille uusikaupunkilaisille. Hän sanoi autotehtaan menestyksen olevan upea saavutus.

”Miten ihmiset siellä osasivat ja omistautuivat tehtävälleen, sillä kombinaatiolla Suomi ja Uusikaupunki pärjäävät”, presidentti Niinistö sanoi.

”Se, että menestyy niin kilpaillulla alalla kuin autoteollisuus, se on upea saavutus ja rohkaisee kaikkia suomalaisia. Kyllä me osaamme, kun omistaudumme!”

Hiilineutraali tehdasalue

Päivän toinen yritysvierailu suuntautui kasvipohjaisen ravinnon erityisosaajan Raisio-konsernin tehdasalueelle. Presidentille esiteltiin 1400 henkilöä työllistävän yrityksen toimintaa, mutta erityisesti kohteena oli tehdasalueen uusi bioenergialaitos. Kesäkuussa vihitty, puuhakkeella toimivan laitoksen myötä tehdasalue muuttuu hiilineutraaliksi.Presidentti tapasi vierailun aikana myös Raision työntekijöitä ja keskusteli osaamisesta ja työhön omistautumisesta myös heidän kanssaan.

Presidentti Niinistö tutustuu Raisio-konsernin uuteen bioenergialaitokseen. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö tutustuu Raisio-konsernin uuteen bioenergialaitokseen. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia.