Presidentti Niinistölle Rauhanturvaajaliiton ansioristi

Ansioristin luovuttivat presidentti Niinistölle Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp) Mauri Koskela (oik.), varapuheenjohtaja Esko Hakulinen ja varapuheenjohtaja Kirsti Kujanpää. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Rauhanturvaajaliiton edustajia torstaina 25. lokakuuta Mäntyniemessä. Liiton edustajat luovuttivat presidentille Rauhanturvaajaliiton ansioristin, joka on liiton korkein huomionosoitus.

Presidentti Niinistö kiitti huomionosoituksesta ja totesi, että rauhanturvaajien työtä arvostetaan paljon. Tapaamisessa keskusteltiin Rauhanturvaajaliiton toiminnasta sekä rauhanturvaamisen merkityksestä kansainvälisesti ja Suomen kannalta.

Rauhanturvaajien ansioristi perustettiin vuonna 1996 ansioituneiden jäsenten sekä liiton toiminnan tukijoiden palkitsemiseksi.

Suomen Rauhanturvaajaliitto juhlii tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Se on rauhanturvaajien etujärjestö, joka perustettiin vuonna 1968. Liitto edustaa kaikkia yli 50 000 suomalaista, jotka ovat palvelleet rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa. Rauhanturvaajaliitto järjestää muun muassa vertaistukitoimintaa entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ja heidän läheisilleen.