Presidentti Niinistöstä eläinlääketieteen kunniatohtori

Kuva: Helsingin yliopisto

Kuva: Helsingin yliopisto

”Huippututkimuksen merkitys suomalaisen menestyksen ja hyvinvoinnin turvaajana on keskeinen”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi promootioillallisella Helsingin yliopistossa perjantaina 5. kesäkuuta. Presidentti Niinistö vihittiin Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Tilaisuudessa promovoitiin 51 eläinlääketieteen tohtoria ja 17 filosofian tohtoria oppiarvoonsa sekä vihittiin 10 kunniatohtoria ja yksi riemutohtori.

Presidentti Niinistön mukaan tieteen taso on Suomessa vakaa, mutta olemme nähneet monien kilpailijamaittemme kirivän ohitsemme. 

Yhtenä muutoksen veturina on digitalisaatio, emmekä osaa kuvitella, millaisia yliopistot ovat vuosikymmenen päästä. ”Jokainen suomalainen yliopisto ei voi enää tulevaisuudessa olla hyvä kaikessa, tarvitaan erikoistumista ja yliopistojen keskinäistä yhteistyötä. Yksittäiselle tieteentekijälle kansainvälinen yhteistyö on aina kannattavaa toimintaa”, presidentti sanoi.

Suomessa eläinlääketiede on kansainvälistä huippuluokkaa, presidentti Niinistö sanoi. Sekä seuralais- että tuotantoeläimiä hoidetaan korkeatasoisesti. ”Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tavoitteena on turvata eläinten ja ihmisten terveyttä sekä hyvinvointia. Tavoitteeseen kätkeytyy suuri viisaus: kaikkien elollisten olentojen hyvinvointi liittyy joko välillisesti tai välittömästi toinen toisiinsa. Eläimet ovat ainutkertaisia, tuntevia ja ajattelevia yksilöjä, joiden on hyvä saada elää mahdollisimman arvokkaasti ja lajityypillisesti. Hyvinvoiva eläin on onneksi myös ihmiselle.”

”Lämpimät onnitteluni kaikille tohtoreille! Toivon teille antoisia hetkiä eläinlääketieteen monipuolisessa maailmassa! Helsingin yliopistolle ja eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle parhainta menestystä Suomen tulevaisuuden luomisessa!”