Presidenttipari osti vappukukan

Vappukukat myyty, Linus Eriksson kättelee presidenttiä, keskellä Victoria Aalto. Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia

Vappukukat myyty, Linus Eriksson kättelee presidenttiä, keskellä Victoria Aalto. Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteisen vappukukan torstaina 21. huhtikuuta Mäntyniemessä. Vappukukan myivät ahvenanmaalaisen Kökarin peruskoulun oppilaat Victoria Aalto, 13 ja Linus Eriksson, 10.

Tapaamisessa olivat mukana myös  Kökarin Folkhälsanin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Madelene Ahlgren-Fagerström,  Folkhälsänin Ahvenanmaan monitoimitalon toimitusjohtaja Niclas Forsström ja Folkhälsans Förbundin johtaja Viveca Hagmark.

Folkhälsanin vappukukka on Suomen vanhin ja tunnetuin keräysmerkki. Vappukukka-keräyksen tulot käytetään lasten ja nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävään toimintaan, erityisesti lasten ja nuorten uima- ja liikenneopetukseen. Viime vuonna noin 3 900 lasta myi yhteensä 33 000 vappukukkaa. Vappukukan myynti alkoi tänä vuonna 27.3. ja jatkuu 15.5. asti.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia