Presidenttipari sai kierrätyskattokruunun Turun kehitysvammaisten kädentaitokerholta

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Turun seudun kehitysvammaisten kädentaitokerho vieraili Kultarannassa keskiviikkona 11. kesäkuuta. Kerholaiset toivat presidenttiparille  kierrätysmateriaaleista valmistamansa komean ja värikkään kattokruunun.

Kruunun materiaalina on käytetty mm. 6 vanhaa lampunvarjostinta sekä 1511 poppanakuteista jäänyttä pahvirengasta. Kruunua on tehty viiden kerholaisen voimin koko kevään ajan.

”Kattokruunun tekeminen on ollut kivaa ja sopii hyvin mun arvoihin. Mulle kierrättäminen on todella tärkeää”, kertoi kerholainen Susanna Tuominen.

Kerholaiset nauttivat Kultarannan raparperimehua ja keskustelivat presidenttiparin kanssa mm. käsitöiden tekemisestä ja urheilusta. Tapaamisessa myös toivottiin, että kehitysvammaisten asioista kerrottaisiin enemmän niin kodeissa, kouluissa kuin mediassakin.

Kädentaitokerhon ohjaajana toimii Henriikka Välimäki. Kerho on Turun seudun kehitysvammaisten tuki ry:n järjestämä. Yhdistys on kehitysvammaisten ja heidän perheidensä etujärjestö ja yhdysside, joka järjestää koulutusta, virkistystoimintaa, vertaisryhmiä ja erilaisia kerhoja. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Kehitysvammaisten Tukiliittoon.

Kuvia

Turun seudun kehitysvammaisten kädentaitokerho toi presidenttiparille  kierrätysmateriaaleista valmistamansa komean ja värikkään kattokruunun. Vasemmalta: yhdistyksen puheenjohtaja Veijo Lehtonen, kerhon vetäjä Henriikka Välimäki, avustaja Sanna Patama, kerholainen Susanna Tuominen, kerholainen Sakari Palsala, kerholainen Tiina-Maija Launosalo, kerholainen Sebastian Wirta, tulkki Sari Pitkänen ja kerholainen Oliver Patama. Kruunun materiaalina on käytetty mm. 6 vanhaa lampunvarjostinta sekä 1511 poppanakuteista jäänyttä pahvirengasta. Kädentaitokerhon ohjaaja  Henriikka Välimäki esitteli presidentti Niinistölle kruunun rakennetta.
Kerholaiset keskustelivat presidenttiparin kanssa mm. käsitöiden tekemisestä ja urheilusta.  Kerholainen Oliver Patama keskustelee rouva Jenni Haukion kanssa. Kuvassa keskellä avustaja ja äiti Sanna Patama.  Presidentti Niinistö ja kerholainen Sebastian Wirta keskustelevat, vasemmalla tulkki Sari Pitkänen.
 Rouva Jenni Haukio ja kerholainen Tiina-Maija Launosalo hyvästelevät.