Presidenttipari seuraa Jukolan viestiä Kuopiossa

Onnea voittajille! Presidentti Niinistö onnittelee Jukolan viestin voittaneen Kalevan Rastin suunnistajia. Kuva: Kuopio-Jukola.

Onnea voittajille! Presidentti Niinistö onnittelee Jukolan viestin voittaneen Kalevan Rastin suunnistajia. Kuva: Petri Jauhiainen / Kuopio-Jukola.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli puolisonsa Jenni Haukion kanssa seuraamassa suunnistuksen suurtapahtumaa Jukolan viestiä Kuopion Vehmersalmella. Nyt 66. kerran järjestettyyn kilpailuun osallistui yli 16.000 suunnistajaa.

Kuopio-Jukolan suojelijana toimiva presidentti Niinistö jakoi lauantai-iltana palkinnot aiemmin päivällä juostun Venlojen viestin voittajajoukkueille. Naisten viestikilpailun voitti tanskalaisjoukkue OK Pan Århus ja Tampereen Pyrintö sijoittui toiseksi.

Miesten viestin lähtö tapahtui klo 23, ja suunnistus kesti läpi yön. Presidenttipari seurasi tapahtumia kilpailukeskuksessa ja maastossa ja oli maalialueella onnittelemassa, kun voittajajoukkue Kalevan Rasti saapui maaliin.

Lauantai-iltana presidentti Niinistö piti tervehdyspuheen Jukola-juhlassa. Puheessaan presidentti antoi tunnustusta tapahtuman järjestäjille: ”Jukolan viesti on yksi suomalaisen liikunnan ehdottomista huipputapahtumista. Vuodesta toiseen ovat tuhannet ja taas tuhannet vapaaehtoiset järjestäneet tapahtuman, jonka vertaansa vailla olevista järjestelyistä monet muut lajit saavat ottaa oppia.”

Presidentti Niinistö muistutti myös liikunnan ja urheilun sekä paikallisen seuratoiminnan merkityksestä.  ”Liikuntajärjestöt ja erityisesti paikalliset urheiluseurat ovat kansalaisyhteiskuntamme merkittäviä tulevaisuuden rakentajia – olipa sitten kyse lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen tukemisesta, aikuisten kunto- ja terveysliikunnan järjestämisestä tai eettisesti korkeatasoisesta kilpa- ja huippu-urheilusta.”

Presidenttipari onnittelee Tampereen Pyrintöä, jonka ykkösjoukkue sijoittui Venlojen viestissä toiseksi. Kuva: Lehtikuva.

Presidenttipari onnittelee Tampereen Pyrintöä, jonka ykkösjoukkue sijoittui Venlojen viestissä toiseksi. Kuva: Lehtikuva.