Presidenttipari siirtyi kesäasunnolle Kultarantaan

Merimaskun koulun oppilaat Lumi Mäki ja Jeremias Randell ojensivat kukkia rouva Haukiolle. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia

Merimaskun koulun oppilaat Lumi Mäki ja Jeremias Randell ojensivat kukkia rouva Haukiolle. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen siirtyivät lauantaina 8. kesäkuuta 2019 kesävirka-asunnolle Kultarantaan.

Naantalin kaupunki järjesti presidenttiparille perinteisen tervetulovastaanoton Killan laiturilla. Astuttuaan Kultaranta VIII -aluksesta, rouva Haukio sai kukkakimpun Merimaskun koulun oppilailta Lumi Mäeltä ja Jeremias Randellilta. Helianthus-kuoro tervehti presidenttiparia kappaleella Laulua elämä soi.

Positiivisella mielellä ilmastonmuutosta vastaan

Presidenttiparia vastassa oli aurinkoisessa säässä satamäärin suomalaisia. ”Kyllä tämä nyt jo riittääkin, ei kuumemmaksi pidä enää muuttua”, presidentti Niinistö sanoi ja totesi helteisen sään johtavan ajatukset ilmastonmuutokseen: ”Minun sanomani siinä on ollut, että paljon on tehtävä, mutta ei pidä ottaa sitä tehtävää sillä ajatuksella, että se jotenkin rajoittaisi tai ahdistaisi tavallista elämää. Jotenka positiivista mieltä siihen urakkaan – sitä tarvitaan”, hän kannusti.

Kultaranta-keskustelut kulman takana

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee ja ottaa vastaan vieraita Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut 16.–17. kesäkuuta, jotka järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Myös presidentti viittasi puheenvuorossaan tulevan viikonlopun keskusteluihin. Hän kertoi päävieraana olevan Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja kutsuvieraita olevan tulossa noin sata. Heistä lähes kaikki majoittuvat juuri Naantalissa.

”Tiedän, että Naantalin kaupunki pitää heistä täällä hyvää huolta ja me vain toivomme, etteivät kaikki eksyisi Muumimaailmaan”, vitsaili presidentti Niinistö. Lopuksi hän toivotti kaikille oikein hyvää kesää ja muistutti suomalaisten olevan maailman onnellisin kansa.

Presidenttipari viettää kesää Kultarannassa nyt jo kahdeksatta kertaa. Kesäaikana yleisöllä on vapaa pääsy Kultarannan puistoalueelle perjantaisin kello 18–20. Yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon myös opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien.