Presidenttipari tapasi veteraaneja ja lottia Kaunialassa: ”Kiitollisuutenne arkisista asioista on kunnioitettava elämänviisaus”

Presidenttipari osallistui Kaunialan sairaalan perinteiseen joulujuhlaan. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Presidenttipari osallistui Kaunialan sairaalan perinteiseen joulujuhlaan. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio osallistuivat perinteiseen Kaunialan sairaalan joulujuhlaan perjantaina 15. joulukuuta 2023.

Tilaisuudessa pitämässään puheessa presidentti Niinistö kertoi juhlan veteraanien ja lottien kanssa muodostuneen jokavuotiseksi joulunajan perinteeksi, jossa on ainutlaatuinen lämpö läsnä. ”Olemme teille syvästi kiitollisia vapaasta isänmaasta sekä hyvinvointivaltiosta, jonka te vielä rakensitte raskaiden sotavuosien jälkeen. Valoitte vakaudelle vahvan perustan, joka kestää epävarmojakin aikoja.”

Presidentti Niinistön mukaan veteraanien perintö jää keskuuteemme heidän elämänmyönteisyyden ansiosta. ”Vapaus, rauha ja jälleenrakennuksen ihme ovat asioista, joita pidämme korkeassa arvossa. Suuri oppi piilee kuitenkin siinä, miten te osaatte arvostaa elämää. Kiitollisuutenne arkisista asioista on kunnioitettava elämänviisaus meille kaikille.”

Veteraanien ja lottien lisäksi presidentti kiitti puheessaan Kaunialan henkilökuntaa siitä, että heidän ansiostaan Kauniala on paljon enemmän kuin sairaala, kuntouttaja ja hoivapalveluiden tarjoaja. Presidentti Niinistön mukaan Kaunialan omistautuneen henkilökunnan ansiosta veteraanit ovat saaneet lämminhenkisen asuinyhteisön.

Kauniaisissa sijaitseva Kaunialan sairaala on perustettu sotavammasairaalaksi vuonna 1946. Vakituisesti Kaunialassa asuvien sotainvalidien määrä on laskenut jo alle 10 henkeen. Vaikka sotainvalidien, rintamaveteraanien ja lottien määrä on vähentynyt, Kaunialan sairaalan asiakaskunnassa heitä on vielä noin 40 henkilöä.