Presidenttipari vastaanotti joulutervehdykset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä keskiviikkona 19. joulukuuta 2018. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä keskiviikkona 19. joulukuuta 2018. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä keskiviikkona 19. joulukuuta 2018.

Ensimmäisenä toivat metsäylioppilaat presidenttiparille joulukuusen ja kauralyhteen. Nurmijärven Grangårdin tilalta kaadettu kuusi on kanankakalla lannoitettu luomukuusi, metsäylioppilaat kertoivat. Kauralyhde tuotiin Gård-Marttilan tilalta Kauvatsalta Kokemäeltä. Metsäylioppilaiden kuusikauppa on harjoittanut kuusivälitystä pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1909.

Mäntyniemen suuressa salongissa esitti Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores kaksi tunnelmallista joululaulua: Sydämeeni joulun teen ja Jouluyö, juhlayö. Kuoroa johti Hannu Norjanen. Presidenttipari toimii Cantores Minores -kuoron pysyvänä suojelijana.

Musiikin jälkeen Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri kertoi kukkakauppiaiden tervehdyksestä. Presidenttipari sai uudenlaisen joulutähden, joka tulee markkinoilla vasta ensi vuonna. Suomen Kukkakauppiasliitto on kukkakauppiaiden ja floristisen alan koulutuksen tai tutkinnon suorittaneiden valtakunnallinen toimialajärjestö.

Eläinsuojelu- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat toivat Mäntyniemeen luomukasviskorin, josta löytyi Lennullekin vegaaniluu. Saatesanoissaan järjestöjen edustajat kiinnittivät erityistä huomiota valtamerten muovisaasteisiin.

Maataloustuottajain Vehmaan yhdistys toi Mäntyniemeen joulukinkun. Vehmaalaiset luovuttivat kinkun tänä vuonna 22. kerran.

Korpo Kulturgille rf toi jouluhauen, jonka oli pyytänyt kalastaja Klas Mattson. Hauki oli matkustanut eilen yhteysaluksella Jurmosta. Korppoolaiset kertoivat, että kesällä asukkaita on tarpeeksi, mutta palvelujen turvaamiseksi ympärivuotisia asukkaita tarvittaisiin enemmän.

Karjalan Liitto toi mukanaan karjalanpiirakoita ja Karjalaisen ruokakirjan. Korista löytyi myös rotinapitko, minikyykkäpeli ja Lennulle omat karjalanpiirakat.

Viimeisenä tervehdyksensä toi Suomen Lucia-neito Elin Qvist ja hänen kuoronsa laulutervehdys. Mäntyniemen lisäksi Lucia-neito kuoroineen vierailee lähes sadassa sairaalassa, vanhainkodissa ja juhlassa joulu- ja tammikuun aikana.