Presidenttipari vastaanotti Museokortit

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat ensimmäiset valtakunnalliset Museokortit tiistaina 5. toukokuuta Mäntyniemessä.

Museokortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen, jotka kattavat koko Suomen. ”Suomen lisäksi museokortti on Euroopassa käytössä vain Hollannissa ja Sveitsissä”, kertoivat pääsihteeri Kimmo Levä ja kehityspäällikkö Seppo Honkanen Suomen museoliitosta. 

Presidenttipari ja museoliiton edustajat keskustelivat museokortin vaikutuksista ja tavoitteista. Kävijöiden määrän kasvattamisen ohella kortin tavoitteena on mm. lisätä museokäyntien myönteisiä vaikutuksia suomalaisten hyvinvointiin ja talouteen. Museovierailu on hyvin sosiaalinen tapahtuma ja suuri osa vierailee museossa perheen ja ystävien seurassa, liiton edustajat kertoivat.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio olivat ilahtuneita korteista ja totesivat, että niille tulee varmasti käyttöä.

Museokortti maksaa 54 euroa ja se on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Kortteja voi ostaa mukana olevista museoista ja Museot.fi -verkkokaupasta.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä (oik.) ja kehityspäällikkö Seppo Honkanen  kertoivat valtakunnallisesta Museokortista. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia