Presidenttipari vastaanotti perinteiset joulutervehdykset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset. Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset joulutervehdykset perjantaina 17. joulukuuta 2021 etäyhteydellä.

Metsäylioppilaiden kuusikauppiaiden luomumetsäkuusi oli jo valmiiksi koristeltuna Mäntyniemen aulassa. ”Jokaisessa perheessä on erilaiset perinteet, mutta on hienoa että joulukuusi pitää paikkansa joulun tunnelman luojana”, Metsäylioppilaat ry:n puheenjohtaja Vilma Toivonen sanoi. Tänäkin vuonna kuusi oli peräisin Nurmijärveltä.

Maataloustuottajain Vehmaan yhdistyksen edustajat luovuttivat presidenttiparille joulukinkun 25. kerran. Keskusteluissa MTK-Vehmaa ry:n Elina Heinon ja Esa Karhulan kanssa olivat esillä kotimaisen maatalous- ja elintarviketuotanto sekä kotimaisen ruoan arvostus. ”Tärkeää työtä teette”, presidentti Niinistö sanoi.

Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt luovuttivat jo perinteisen kasviskorin. Tervehdyksessään Vegaaniliiton puheenjohtaja Susanna Vilkamaa kertoi, että kasviskorissa on tänä vuonna teemana suomalaisen kasviruokatuotannon monimuotoisuus.

Metsäylioppilaat ry:n edustajat ja puheenjohtaja Vilma Toivonen (vas. ylh), Maataloustuottajain Vehmaan yhdistyksen Elina Heino ja Esa Karhula (oik. ylh) sekä eläin- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat (alh.) luovuttivat joulutervehdyksensä.

Ensimmäisen jouluhauen korppoolaiset ovat vieneet kuninkaalle jo 1700-luvulla. Tänä vuonna jäätilanne oli sellainen, ettei jouluhauen pyydystäminen Jurmosta ollut mahdollista, kertoivat Tiina Johansson, Sandra Nyberg ja Peter Mustelin. Korppoosta jouluterveisenä saapuikin keraaminen hauki. Saariston turismille korona-aika on osoittautunut hyväksi.

Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri kertoi presidenttiparille kukkatervehdyksestään, jossa on käytetty erilaisia orkideoita, jouluruusua ja luonnonmateriaaleja Seurasaaresta. Yrittäjä ja floristi Maria Hämäläinen sekä Lea Laitinen-Ålander Suomen Kukkakauppiasliitosta kertoivat, että korona-aika vilkastuttanut toimintaa, kun koteja haluttu kaunistaa.

Karjalan Liitto toi Mäntyniemeen korin, jossa oli ohrapiirakoita tattarikuoressa, perunapiirakoita, vatruskoita sekä sulhaspiirakoita. Puheenjohtaja Outi Örn ja toiminnanjohtaja Pertti Hakanen lahjoittivat myös liiton julkaiseman kirjan, joka sisältää kertomuksia siirtokuntien kohtaloista ja sotatapahtumista. ”Onnittelut kirjan johdosta. On merkittävä työ, minkä olette tehneet kootessanne nämä hyvin liikuttavat kohtalot”, puoliso Jenni Haukio sanoi.

Tilaisuuden päätti vuoden 2021 Lucia-neito Tilde Polviander ja hänen kuoronsa lauluesityksellään. Perinteisesti Lucia-neito on vieraillut joulu- ja tammikuun aikana sairaaloissa ja vanhainkodeissa tuomassa valoa talven pimeyteen.

Presidenttipari kiitti lämpimästi tervehdysten luovuttajia toivottaen rauhallista joulun odotusta ja hyvää uutta vuotta.

Korppoolaiset Peter Mustelin, Sandra Nyberg ja Tiina Johansson (vas. ylh), Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piirin Maria Hämäläinen ja Lea Laitinen-Ålander (oik. ylh), Karjalan Liiton puheenjohtaja Outi Örn ja toiminnanjohtaja Pertti Hakanen (alh. vas.) sekä Lucia-neito Tilde Polviander kuoroineen (alh. oik.)
Kuvat: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia