Presidenttipari vastaanotti perinteiset vapputervehdykset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat perinteiset vapputervehdykset aurinkoisessa kevätsäässä vapunpäivänä 1. toukokuuta 2023.

Tilaisuus Presidentinlinnan etupihalla alkoi vappukukan vastaanotolla, jonka presidenttiparille myivät Leo Waldén, Ava Ilmonen ja Xolani Bahne. Folkhälsanin vappukukka on Suomen vanhin ja tunnetuin keräysmerkki. Vuosittain järjestettävän keräyksen tulot käytetään lasten ja nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävään toimintaan.

Vappukukan luovutuksen jälkeen Suomen Työväen Musiikkiliitto ja nuorisopuhallinorkesteri Rauman Poikasoittokunta esittivät presidenttiparille musiikkitervehdyksen. Kappaleiksi oli valikoitunut Sailor’s Rap ja Apache. Suomen Työväen Musiikkiliiton hallituksen jäsen Markku Ahonen kertoi laulujen välissä lausumissaan tervehdyssanoissa liiton täyttäneen 100-vuotta vuonna 2020. Presidentti Niinistö toimi juhlavuoden suojelijana.

Ylioppilaskunnan Laulajat esittävät presidenttiparille laulutervehdyksenä kappaleet Isänmaalle ja Minä laulan sun iltasi tähtihin. Omissa tervehdyssanoissaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Mari Lehtoruusu toi esille huolen opiskelijoiden kohtaamista suorituspaineista. Presidentti totesi huolen olevan aiheellinen. Vaikka Suomi on presidentin mukaan parantanut juoksuaan monissa niin sanotusti mitattavissa olevissa asioissa, ei ihmisten hyvinvointi ole parantunut samassa suhteessa. Tervehdyssanoissaan presidentti muistuttikin toisillemme antaman tuen tärkeydestä.

Tilaisuutta Presidentinlinnan edustalle oli saapunut seuraamaan iso joukko iloisia vapunviettäjiä.