Presidenttipari vastaanotti vapputervehdyksiä

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottivat perinteisiä vapputervehdyksiä vapunpäivänä 1. toukokuuta 2021

Ajan hengen mukaisesti vapputervehdysten luovutus järjestettiin toistamiseen virtuaalitapahtumana, johon presidenttipari osallistui Mäntyniemestä. Simaa ja munkkeja oli katettu ruudun molemmin puolin, kun presidenttipari ja tervehdysten tuojat keskustelivat etäyhteyden välityksellä.

Sisarukset Millennia ja Novalie Söderlund Ahvenanmaalta (2. ja 3. vasemmalta) myivät presidenttiparille vappukukat. Kuvassa myös Folkhälsanin puheenjohtaja Thor-Björn Wik (vas.) , toiminnanjohtaja Niclas Forsström ja järjestösihteeri Alexandra Walk-Liljeroos.

Ensimmäisenä presidenttipari vastaanotti tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Folkhälsanin perinteisen hyväntekeväisyysvappukukan. Sisarukset Millennia ja Novalie Söderlund Ahvevanmaalta kertoivat presidenttiparille kokemuksistaan vappukukan myyjinä.

Tänä vuonna vappukukkakeräys on toteutettu sekä verkossa että joillakin paikkakunnilla normaalisti koululaisten, vapaaehtoisten ja myyntipisteiden myymänä. Myynti on alkanut huhtikuun alussa ja jatkuu toukokuun alkuun.

STM:n toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma.

Vappukukan luovutuksen jälkeen vuorossa oli Suomen Työväen Musiikkiliiton musiikkitervehdys. Rantasalmen puhallinorkesterin taitavat soittajat kapellimestarinaan Marja Ikonen kajauttivat komeasti ilmoille kappaleen Children of Sanchez Rantasalmelta käsin.

Suomen Työväen Musiikkiliitto täytti viime vuonna 100 vuotta.

Rantasalmen puhallinorkesteri kapellimestarinaan Marja Ikonen kajautti komeasti Rantasalmelta käsin kappaleen Children of Sanchez. Kuva: Risto Nyyssönen
HYY:n puheenjohtaja Jussi Nuortimo. Kuva: Janne Kajander

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jussi Nuortimo toi presidentille HYY:n vapputerveiset. Ylioppilaat ovat tuoneet vapputervehdyksensä tasavallan presidentille ensimmäistä kertaa jo presidentti Paasikiven aikana vuonna 1951.

Tilaisuus päättyi Ylioppilaskunnan kvartetin vaikuttavaan lauluesitykseen. Kappaleeksi he olivat valinneet Lähtisitkö, jolla kunnioitettiin myös tänä vuonna menehtyneen muusikko Pave Maijasen muistoa.

Ylioppilaskunnan laulajien kvartetti Jani Kaitosalmi, Otso Koiso-Kanttila, Reko Kälkäjä ja Jerry Penttilä esittivät Pave Maijasen kappaleen Lähtisitkö.