Presidenttisoutajat ja ammattikalastajat Kultarannassa

Jan-Erik Enestam luovutti soutajien puolesta presidentti Niinistölle soutajien viestin. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Jan-Erik Enestam luovutti soutajien puolesta presidentti Niinistölle soutajien viestin. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti vastaan tiistaina 17. kesäkuuta vastaan Soudun Tukisäätiön edustajat sekä Suomen Ammattikalastajaliiton edustajat.

Puolilta päivin Kultarantaan saapuivat Presidenttisoutu 2014 -tapahtumaan osallistuvat soutajat, jotka poikkeuksellisesti eivät tulleet veneellä. Tuuli nimittäin puhalsi aurinkoisena, mutta viileänä päivänä paikoitellen yli 15 metriä sekunnissa.

”Toivottavasti uusi hallitus on samaa mieltä kuin te: Samaan suuntaan on soudettava, oli airoja tai ei”, presidentti Niinistö sanoi.

Presidenttisoutu on Soudun Tukisäätiön tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää suomalaista soutua sekä kerätä varoja säätiön toiminnalle. Se järjestettiin nyt seitsemännen kerran. Soudun tämänvuotinen teema oli yrittäjyys.

Luonnonkalaa juhannukseksi

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Ammattikalastaja ja SAKL ry:n puheenjohtaja Olavi Sahlstén, SAKL ry:n toimitusjohtaja Kim Jordas sekä Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toivat presidentille luonnokaloja.Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Iltapäivällä Suomen Ammattikalastajaliiton edustajat luovuttivat presidentti Niinistölle kotimaisia luonnonkaloja: siikaa, lohta ja kuhaa. Tapaamisessa keskusteltiin kalastuselinkeinosta ja sen tulevaisuudesta. Suomessa on päätoimisia kalastajia tällä hetkellä noin 800.

Suomen Ammattikalastajaliitto SAKL ry edistää kalastajakunnan etuja ja ammattikalastajien välistä yhteistyötä.