Rouva Haukio otti vastaan Suomi 100 -tulppaanit

Rouva Jenni Haukio  otti vastaan Suomi 100 -tulppaanilajikkeen Mäntyniemessä. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Rouva Jenni Haukio otti vastaan Suomi 100 -tulppaanilajikkeen Mäntyniemessä. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Rouva Jenni Haukio otti 15. toukokuuta 2017 Mäntyniemessä vastaan uuden, Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Alankomaissa jalostetun tulppaanilajikkeen. Rouva Haukiolle luovutettiin nyt 100 leikkokukkaa, ja syksyllä tulppaaneja istutetaan Kultarantaan ja Mäntyniemeen.

Idea uuteen lajikkeeseen on syntynyt Alankomaiden suomalaisyhteisössä, joka halusi kunnioittaa Suomen juhlavuotta tällä tavalla. Rouva Haukio kiitti kaikkia asian vuoksi työtä tehneitä ja totesi kunnianosoituksen osaltaan vahvistavan Suomen ja Alankomaiden suhteita.

”Olen varma, että suomalaiset arvostavat tätä tulppaania. Se muistuttaa väreiltään Suomen kansalliskukkaa kieloa, joka äänestettiin kansalliskukaksi Suomen täyttäessä 50 vuotta. Tulppaani on tyylikäs ja valkoinen väri on hyvin valittu”, rouva Haukio totesi tilaisuudessa.

Tilaisuudessa allekirjoitettiin tulppaanilajikkeen todistus. Hollannissa on tapana kastaa ja nimetä tulppaanit, ja rouva Haukio toimiikin uuden tulppaanilajikkeen kummina. Lajike kantaa suomenkielistä nimeä Suomi 100.

Uuden lajikkeen taustalla on Finland 100 Together in The Netherlands -säätiö, johon kuuluvat suomalais-hollantilainen kauppakamari, Alankomaat-Suomi Yhdistys, Suomen Rotterdamin merimieskirkko,  Benelux-instituutti ja Suomen suurlähetystö.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia