Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio vieraili ukrainalaisten lasten toimintakeskuksessa Ruotsin valtiovierailun yhteydessä – nyt toiminta tuodaan myös Suomeen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio tekivät valtiovierailun Ruotsiin 17.–18. toukokuuta 2022. Vierailun aikana rouva Haukio tutustui ukrainalaisten lasten toimintakeskukseen yhdessä kuningatar Silvian kanssa. Vierailun sekä Haukion kannustuksen innoittamana ruotsalainen hyväntekeväisyysjärjestö Beredskapslyftet kertoi aloittavansa ukrainalaislapsille suunnatun leiritoiminnan myös Suomessa.

Beredskapslyftet järjestää yhdessä Kansallismuseon kanssa heinä-elokuussa kaksi kolmiviikkoista kesäleiriä, joiden osallistujiksi on kutsuttu Suomesta ukrainalaisia 6–10-vuotiaita lapsia.

”Kesäleiritoiminnalla edistetään ukrainalaisperheiden ja lasten hyvinvointia tilanteessa, jossa he tarvitsevat kaiken mahdollisen tukemme. Kansallismuseo ja Beredskapslyftet yhteistyökumppaneineen tekevät arvokasta työtä tuodessaan nyt Ruotsin mallin mukaisen toiminnan myös Suomeen”, Jenni Haukio sanoo.

Kesäleiritoiminnan tavoitteena on tarjota Ukrainasta tuleville lapsille turvallinen ympäristö viettää kesää, oppia uusia asioita, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja ympäristöön Helsingissä sekä saada arkeen rutiineja ja sosiaalista vuorovaikutusta. Toiminta rahoitetaan suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän lahjoituksilla. Beredskapslyftet on järjestänyt vastaavia kesäleirejä myös Tukholmassa yhteistyössä Nordiska Museetin ja Tekniska Museetin kanssa.

Lisätietoa leiritoiminnasta: