Rouva Haukiolle Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki

Ansiomerkkiä rouva Jenni Haukiolle luovuttamassa Kotiseutuliiton viestintäpäällikkö Anna-Maija Halme (vas.), hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko, toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo sekä valtuuston puheenjohtaja Janne Vilkuna (toinen oik.) ja järjestöpäällikkö Liisa Lohtander (oik.). Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Rouva Jenni Haukio vastaanotti Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin torstaina 7. marraskuuta Mäntyniemessä. Ansiomerkki luovutettiin paikallista identiteettiä ja kulttuuria esiin tuovasta työstä Turun kirjamessuilla.

Palkintoperusteissa todetaan, että ”Haukion ideasta Turun kirjamessuilla toteutetut kunta-, maakunta- ja maateemat ovat tuoneet paikallisidentiteettiä ja kotiseutujen kulttuuriperintöä esille muutenkin kuin kirjallisuuden alalla. Hän on osoittanut arvostusta kotiseututyötä, paikallista kulttuuria ja kulttuuriperintötyötä, esimerkiksi kansallispukuperinnettä, kohtaan.”

Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö sekä Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurimme monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista. Kotiseutuliitto täytti tänä vuonna 70 vuotta.

Palkintoperusteet kokonaisuudessaan:
Kotiseutuliitto: Jenni Haukiolle Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki