Rouva Jenni Haukion puku on Vuoden nuoren suunnittelijan 2017 Heidi Karjalaisen käsialaa

Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio käyttää itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla taiteen kandidaatti Heidi Karjalaisen hänelle suunnittelemaa juhlapukua. Heidi Karjalainen on maisteriopiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa muotoilun laitoksella muodin pääaineessa. Kyseessä on Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö. 

Rouva Haukion suunnittelijavalintaan vaikutti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. ”Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan.”

Heidi Karjalainen kertoo tärkeintä suunnittelutyössä olleen mielenkiintoisen visuaalisen ilmeen löytämisen: ”Tavoitteena oli löytää tuore näkemys juhlapukeutumiseen pukeutumisetikettiä ja perinteitä kunnioittaen. Halusin suunnitella ajassa kiinni olevan, arvokkaan ja elegantin puvun, joka poikkeaisi Jenni Haukion aiemmista puvuista. Sain tähän laajat vapaudet. Tärkeintä oli löytää mielenkiintoinen visuaalinen ilme.” 

Heidi Karjalainen valittiin syyskuussa Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi. Toukokuussa hän saavutti toisen sijan Apolda European Fashion Award -kilpailussa Saksassa

Karjalaisen suunnittelutyötä ohjasi Aalto-yliopiston muotitaiteen professori Pirjo Hirvonen. Itsenäisyyspäivänä nähtävän puvun on ommellut ja kaavoittanut mallimestari Karina Pekola.