Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Suomessa – Kultaranta-keskustelut alkoivat

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio toivottivat Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin ja rouva Elke Büdenbenderin tervetulleeksi Kultarantaan. 
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio toivottivat Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin ja rouva Elke Büdenbenderin tervetulleeksi Kultarantaan. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja puoliso Elke Büdenbender vierailivat Suomessa 15.-16. kesäkuuta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ottivat vieraat vastaan Kultarannassa. Presidentti Steinmeier osallistui sunnuntaina Kultaranta-keskusteluihin.

Keskustelut alkoivat sunnuntai-iltana 16. kesäkuuta presidentti Niinistön ja liittopresidentti Steinmeierin puheenvuoroilla ja keskustelulla Euroopan tulevaisuudesta. Ennen keskusteluja presidenteillä oli kahdenvälinen tapaaminen, jossa olivat esillä Euroopan rooli maailmassa, suurvaltasuhteet, arktiset kysymykset ja Suomen alkava EU-puheenjohtajuuskausi.

Keskustelujen jälkeen presidentit puolisoineen tekivät kävelykierroksen Naantalin vanhassa kaupungissa ja tutustuivat mm. Naantalin museoon.

Maanantaina 17. kesäkuuta käydään aamukeskustelu aiheesta Suomi – eurooppalaisen turvallisuuden tekijä? Iltapäivän päätöskeskustelussa kysytään: Politiikka murroksessa, kestääkö demokratia?

Seitsemättä kertaa järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan noin sata asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia