Suomi 100: Kannustusstipendit jaetaan sadalle kannustusryhmälle koulujen kevätkauden päätöstilaisuuksissa

Sata kannustusstipendiä jaetaan sadalle oppilasryhmälle kevätkauden päättyessä.

Sata kannustusstipendiä jaetaan sadalle oppilasryhmälle vuoden 2017 aikana.

Suomi 100 -juhlavuonna jaetaan sadassa koulussa sadan euron kannustusstipendit oppilasryhmille, jotka ovat omalla toiminnallaan vähentäneet kiusaamista ja toimineet erityisen kannustavasti toisia kohtaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi #kannustusryhmä-kampanjan maaliskuussa. Hankkeen tavoitteena on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä. Tavoite on siirtää koulujen ajatusmallit ja toiminta kiusaamisesta kannustamiseen

Kannustusstipendin viestinä on, etteivät hyvä ilmapiiri, luokkahenki ja kannustaminen ole yksilösuorituksia vaan joukkuepeliä, kannustavaa yhteistoimintaa. Kannustusstipendi annetaan valitun oppilasryhmän yhteiseen käyttöön.

Kannustusstipendit saaneet ”koulun kannustusryhmät” kertovat kampanjan verkko- sivuilla kannustusryhmä.fi, mitä kannustavaa he ovat yhdessä tehneet, miten he ovat saaneet omalla toiminnallaan edistettyä kannustavaa ilmapiiriä ja vähennettyä kiusaamista.

Stipendit lähetetään sataan kouluun, jotka Opetushallitus on valinnut kampanjaan mukaan. Kannustusstipendit ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistön allekirjoittamia.

Kannustusstipendin saaneet oppilasryhmät kertovat verkkosivuilla kannustusryhmä.fi sanoin, kuvin tai videoilla, miksi juuri he saivat stipendin. Kokoamme kuvat, videot ja tarinat kaikkien koulujen kannustukseksi.

  • Stipendi jaetaan koulussa ryhmälle/luokalle, joka on toiminut esimerkillisen tsemppaavasti ja #kannustusryhmän tavoitteiden mukaisesti. Koulun kannustusryhmän valintaprosessi on koulujen päätettävissä. Ryhmän koko voi olla mikä tahansa (muutaman oppilaan ryhmästä, joka voi koostua eri luokka-asteilta, yhteen kokonaiseen luokkaan).
  • Stipendin saanut ryhmä kertoo, miksi juuri heidät valittiin stipendin saajiksi ja mitä kannustavaa he aikovat stipendillä tehdä. Kannustusryhmää pyydetään julkaisemaan kannustustarinan kuvia ja some-postauksia tunnisteella #kannustusryhmä.

Me-säätiö lahjoittaa kannustusstipendit. 

Nuoria #kannustusryhmä-hanke julkistustilaisuudessa. 14.3.2017. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

#kannustusryhmä-hanke julkistettiin 14. maaliskuuta 2017. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia