Tansanian presidentti työvierailulla: Suomen ja Tansanian suhteet uudelle tasolle

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia<br/>

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Suomen ja Tansanian suhteet ovat kehittymässä uudelle tasolle, totesivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Tansanian presidentti Jakaya Kikwete tiistaina 2. kesäkuuta. ”Olen ilahtunut, että vierailuohjelmanne sisältää monia yrityskäyntejä. Se heijastaa suhteidemme kehittymistä perinteisestä kehitysyhteistyöstä kohti laajempaa, taloudellista ja kaupallista yhteistyötä”, presidentti Niinistö sanoi työvierailulla olevalle Tansanian presidentille.

”Kauppa ja investointi tarjoavat paljon mahdollisuuksia. Suomalaisilla yrityksillä on suurta kiinnostusta Afrikan markkinoille”, presidentti Niinistö sanoi.

Presidentti Kikwete toivotti suomalaiset yritykset tervetulleiksi investoimaan Tansaniaan. ”Suomella on vahvaa osaamista paperi-, kaivos-, ja metsäteollisuudessa”, hän sanoi.

Tansania on Suomen pitkäaikaisin ja suurin kehitysyhteistyökumppani. Presidentti Kikweten mukaan tuella on ollut suuri vaikutus tansanialaisten elinoloihin.Tansanian visiona on nousta keskituloisten maiden joukkoon vuoteen 2025 mennessä.

Presidentti Niinistön mukaan demokratian ja ihmisoikeuksien vaaliminen sekä korruption vastainen taistelu vaativat jatkuvia ponnistuksia.

Presidentit keskustelivat kahdenvälisten suhteiden lisäksi myös alueellisista kysymyksistä, erityisesti Burundin tilanteesta.

Presidentti Kikwete muisteli myös kouluaikaisia opettajiaan, joista monet olivat Suomesta. ”Minulla on siis suomalainen koulutus”, presidentti Kikwete totesi tiedotustilaisuudessa.

Kuvia

Presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Tansanian presidentin Jakaya Kikweten työvierailulle 2.6.2015. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Vastaanottoseremoniat Presidentinlinnan Peilisalissa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Presidentti Niinistö tervehtii Tansanian vierailudelegaation. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentit kahdenvälisissä keskusteluissa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Valtiovierailun delegaatiokeskustelut. Suomen ja Tansanian suhteet ovat laajenemassa perinteisestä kehitysyhteistyöstä kohti taloudellista ja kaupallista yhteistyötä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Presidentti Niinistö ja presidentti Kikwete työvierailun tiedotustilaisuudessa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Niinistö tarjosi vieraille lounaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Video: Vastaanottoseremoniat ja tiedotustilaisuus