Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot Supermetricsille, Harvialle ja Lojerille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi vuoden 2020 kansainvälistymispalkinnot perjantaina 27. marraskuuta.

Tulokasyrityksenä palkittiin verkkomarkkinoinnin seurantaan keskittynyt Supermetrics Oy. Kasvuyrityksinä palkittiin sauna- ja spa-yhtiö Harvia Oyj sekä Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer Group Oy. Keskeisiä kriteerejä tänä vuonna olivat kansainvälinen kasvu koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta, kilpailukykyinen ja kannattava toiminta sekä eettinen ja ekologinen kestävyys.

Etäyhteydellä järjestetyssä tilaisuudessa puhunut presidentti Niinistö onnitteli lämpimästi palkinnon saajia. ”Paitsi, että teette oman yrityksenne kannalta tärkeää ja keskeistä työtä, niin samalla levitätte myös hienoa sanomaa Suomesta maailmalle”, hän totesi.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto jaettiin 53. kerran. Palkinto on vuosittain myönnettävä tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille. Vuodesta 2015 alkaen ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille on tehnyt Team Finland -verkoston toimijat.