Tasavallan presidentin muotokuva paljastettiin valtioneuvostossa

Kuvataiteilija Atro Linnavirta (oik.) puhuu muotokuvan paljastustilaisuudesta  presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa. Kuva: Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

Kuvataiteilija Atro Linnavirta (oik.) puhuu muotokuvan paljastustilaisuudesta presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa. Kuva: Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin perjantaina 4. toukokuuta. Valtioneuvoston tilaama muotokuva sijaitsee valtioneuvoston linnassa tasavallan presidentin esittelysalissa.

Muotokuva on sadasta osateoksesta koottu mosaiikki, jonka on toteuttanut sata Suomessa vaikuttavaa tai vaikuttanutta nuoremman polven taiteilijaa – graafikoita, veistäjiä, maalareita sekä video-, performanssi- ja valokuvataiteilijoita.

Presidentti Niinistö kiitti hallitusta tradition ylläpitämisestä sekä tuottajia ja taiteilijoita toteutuksesta. Presidentti Niinistö kertoi, että ajatus teoksesta liittyy Suomen 100-vuotisjuhlaan – presidentti valitsi teoksen toteutustavan ja tuottajat.

”Paitsi ihminen niin maakin on aika moni-ilmeinen. Näin ollen teoksessa tulee samantien satakunta signaaliakin”, presidentti sanoi. ”Meissä kaikissa on paljon erilaisia ominaisuuksia ja kokemuksia.”

Valinnan teoksen toteutustavasta ja tuottajista on tehnyt presidentti Niinistö. Yhteisötaiteellisen muotokuvan ovat tuottaneet kuvataiteilijat Atro Linnavirta ja Anita Naukkarinen. 

Kuvia ja lisätietoa muotokuvasta: