Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille yhteisöille 6.12.2014

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio itsenäisyyspäivänä 2012. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Joka vuosi joulukuun kuudentena meillä suomalaisilla on etuoikeus juhlia maamme itsenäisyyttä. Silloin meillä on mahdollisuus pysähtyä myös miettimään, mitä itsenäisyys ja isänmaamme meille merkitsevät. Joulukuun kuudes on omistettu myös itsenäisyytemme puolustajille ja sen vaalijoille. Heidän työnsä korvaamaton ansio näkyy meidän jokaisessa arjen päivässämme.

Suomen itsenäisyys on käynyt läpi monia vaiheita, joista vaikeimmista on kulunut jo aikaa. Itsenäisyys on voinutkin tuntua jo itsestäänselvyydeltä. Menneen vuoden tapahtumat Ukrainassa ovat järkyttävällä tavalla palauttaneet mieliimme, että rauhan ja vapauden puolesta on tehtävä kovasti töitä vielä tänäänkin. Suomen on yhdessä muiden maiden kanssa toimittava tilanteen rauhoittamiseksi. Luottamusta on rakennettava, jotta rauha olisi mahdollinen.

Meitä suomalaisia asuu joka puolella maailmaa. Ulkosuomalaisten ikkunoista ja kotiovista aukeaa tuhansia erilaisia näkymiä ja todellisuuksia. Eikä olo ole kaikkialla suinkaan niin rauhaisaa kuin koto-Suomessa. Isänmaamme ja kansamme ainutlaatuisuus vaatii tänäänkin puolustajiaan ja vaalijoitaan. Sitä me kaikki voimme tehdä yhdessä. Meistä kuinkin voi tehdä voitavansa sen eteen, että hyvä lisääntyisi myös ympärillämme.

Toivotan teille kaikille hyvää Suomen 97. itsenäisyyspäivää sekä rauhallista joulun odotusta

    

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti