Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat Ukrainan tilanteesta

Valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 13/2015
13.1.2014

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat tiistaina 13. tammikuuta 2015 Ukrainan tilanteesta ja Venäjästä. Tulitaukoa on rikottu viime päivinä Donbassin alueella useasti. Myös iskuista Harkovassa, Odessassa ja Hersonissa on raportoitu. Suomi pitää tärkeänä neuvottelujen jatkumista ja edellyttää Minskin tulitaukosopimuksen täyttä toimeenpanoa. Suomi kannustaa Ukrainan hallitusta viemään maan sisäisiä uudistuksia ripeästi eteenpäin.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat Pariisin terrori-iskuista ilmaisten osanottonsa uhrien omaisille ja läheisille. Suomi tuomitsee terrorismin jyrkästi.

Lisätietoja: apulaisosastopäällikkö Timo Kantola, p. 295 351 477, ulkoasiainministeriö sekä yksikönpäällikkö Päivi Peltokoski, p. 0295 351 523, ulkoasiainministeriö (Ukrainan tilanne)