Tasavallan presidentti, pääministeri ja turvallisuuskysymyksistä vastaavat hallituksen ministerit keskustelivat Venäjän tilanteesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui Venäjän tilanteen johdosta lauantai-illaksi 24. kesäkuuta 2023 koolle kokouksen, johon osallistuivat pääministeri Petteri Orpo sekä turvallisuuskysymyksistä vastaavat hallituksen ministerit, valtiovarainministeri Riikka Purra, ulkoministeri Elina Valtonen, puolustusministeri Antti Häkkänen, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio ja sisäministeri Mari Rantanen. Paikalla olivat myös turvallisuudesta vastaavien viranomaisten edustajat.

Kokouksessa saadun katsauksen ja käydyn keskustelun perusteella todettiin, että menneen vuorokauden aikana nähtyjen käänteiden jälkeen tilanne Venäjällä on edelleen epäselkeä. Kyseessä on Venäjän sisäinen asia, jonka kehitystä seurataan sekä Suomessa että yhdessä liittolais- ja kumppanimaiden kanssa hyvin tarkasti.

Suomen oma turvallisuustilanne on vakaa. Suomen turvallisuudesta vastaavat viranomaiset ovat tilanteen tasalla. Myös TP-UTVA tulee käsittelemään Venäjän tilannetta.