Tasavallan presidentti palkitsi äitejä kunniamerkein

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa palkittiin 39 kasvattajana ansioitunutta äitiä. Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa palkittiin 39 kasvattajana ansioitunutta äitiä. Kuva: Markku Ulander/Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtakunnalliseen äitienpäiväjuhlaan sunnuntaina 14. toukokuuta 2023 Valkoisessa Salissa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä juhlassa luovutettiin 39 äideille tasavallan presidentin myöntämät Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalit kultaristein tunnustuksena merkittävästä kasvatustyöstä.

Palkittavien äitien joukossa oli suur- ja uusioperheiden äitejä, yksinhuoltajia, sijais-, adoptio- ja tukivanhempia sekä erityislasten äitejä. Palkitut äidit asuvat eri puolilla Suomea ja edustavat ammatillisesti monenlaisia työuria. Palkittuja yhdistää heidän tekemänsä ansiokas työ kasvattajana, osa äideistä on toiminut myös oman ydinperheensä ulkopuolella aktiivisesti esimerkiksi kyläyhteisöissä.

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa kuultiin puheita ja musiikkiesityksiä. Juhlan jälkeen presidenttipari osallistui kahvitilaisuuteen yhdessä palkittujen äitien kanssa.

Tasavallan presidentti on palkinnut suomalaisia äitejä jo vuodesta 1946 lähtien.

MLL tiedote 28.4.2023: Äitienpäivänä palkitaan äitejä Suomen Valkoisen Ruusun l luokan mitalilla kultaristein