Tasavallan presidentti Sauli Niinistön joulutervehdys suomalaisille rauhanturvaajille

Hyvät suomalaiset rauhanturvaajat!

Suomessa hiljennymme joulun viettoon, mutta monissa maissa tilanne on toinen. Saamme päivittäin lukea uutisia konflikteista ja epävakaudesta.

Tarvitsemme kansainvälistä yhteistyötä, vuoropuhelua sekä tekoja rauhan ja vakauden eteen. Kriisien monimutkaisuus ja pitkäkestoisuus vaativat eri alueilla toimivien organisaatioiden ja järjestöjen yhteistyötä. Sotilaiden keskeinen tehtävä on luoda kriisialueelle turvalliset olosuhteet siviilikriisinhallintaa, humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötä varten. Rauhanturvaamistehtävänne osoittaa vastuun kantamista kansainvälisestä turvallisuudesta. Tuotte vakautta epävakaisiin olosuhteisiin.

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat saaneet ansaitusti laajaa kiitosta. Johdonmukainen, ihmisläheinen ja yhteistyöhakuinen työskentelytapa tuo luottamusta ja arvostusta. Puolustusvoimien henkilökunnan, reserviläisten ja siviilihenkilöstön korkea motivaatio ja osaaminen ovat rauhanturvatoimintamme kulmakiviä.

Pääosa teistä viettää joulunsa haastavissa olosuhteissa kaukana kotoa. Kiitän teitä kaikkia palveluksestanne kriisinhallintaoperaatioissa sekä työstänne rauhan ja Suomen hyväksi. Toivotan teille ja läheisillenne rauhallista joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti