Ukraina, Venäjä ja Syyria esillä TP-UTVA:ssa

Valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 337/2016
25.8.2016

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat torstaina 25. elokuuta Venäjän ja Ukrainan välisestä jännittyneestä tilanteesta. Suomi tukee Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia eikä hyväksy Krimin laitonta liittämistä Venäjään. Jännityksen lisääntyminen alueella on huolestuttavaa. On tärkeää välttää tilanteen kärjistyminen entisestään. Suomi tukee Normandia-formaatin työtä ja toivoo osapuolten jatkavan keskusteluja suunnitellusti. Kiireellisintä on pitävä tulitauko itäisessä Ukrainassa.

Kokouksessa keskusteltiin lisäksi Syyrian konfliktin ajankohtaisesta tilanteesta. Suomi tuomitsee jyrkästi siviileihin ja siviilikohteisiin kohdistuneet sotilastoimet. Suomi toivoo, että konfliktin osapuolet sitoutuvat maanlaajuiseen tulitaukoon ja humanitaarisen avun perille saamiseen sekä jatkamaan YK:n välittämiä neuvotteluja.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, p. 0295 350 636, osastopäällikkö Terhi Hakala, p. 0295 351 300 (Ukraina ja Venäjä), osastopäällikkö Jarno Syrjälä, p. 0295 351 891 (Syyria), ulkoasiainministeriö