Ulkosuomalaisparlamentti Kultarannassa – Suomi-kouluille Vuoden ulkosuomalainen -tunnustus 

Ulkosuomalaisparlamentin ja Suomi-Seura ry:n puheenjohtaja Jarmo Virtavirta, Pohjois-Euroopan varapuhemies  Seija Sjöstedt, Etelä-Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän varapuhemies Katia Brunetto, Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan varapuhemies Satu Mikkola ja Australian ja Aasian varapuhemies Risto Söder. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia<br/>

Ulkosuomalaisparlamentin ja Suomi-Seura ry:n puheenjohtaja Jarmo Virtavirta, Pohjois-Euroopan varapuhemies Seija Sjöstedt, Etelä-Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän varapuhemies Katia Brunetto, Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan varapuhemies Satu Mikkola ja Australian ja Aasian varapuhemies Risto Söder. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapasivat ulkosuomalaisparlamentin edustajia Kultarannassa torstaina 15. kesäkuuta. 

Rouva Jenni Haukio luovutti tilaisuudessa Vuoden ulkosuomalainen 2017 -tunnustuksen Suomi-kouluille. Tunnustuksen vastaanotti koulujen puolesta Firenzen Suomi-koulun opettaja, Firenzen Suomi-Seuran puheenjohtaja Katia Brunetto.

Tapaamisessa presidenttipari ja parlamentin edustajat keskustelivat muun muassa ulkosuomalaisyhdistysten toiminnasta ja suomalaisuuden merkityksestä. Presidentti Niinistö korosti, että ulkosuomalaiset ovat maallemme voimavara. Erityisesti kuluvana itsenäisyyden juhlavuotena ulkosuomalaisilla on suuri merkitys Suomi 100 -tapahtumien järjestäjinä.  Maailman muutokset ja globalisaatio ovat vaikuttaneet ulkosuomalaisyhteisöihin ja teknologinen kehitys on helpottanut yhteydenpitoa Suomeen sekä yhteisöjen välillä ympäri maailman.

Suomi-koulut ovat toimineet vuosikymmeniä menestyksekkäästi suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin ylläpitämiseksi maailmalla. Niistä on myös tullut ”suomalaisia olohuoneita”, lasten kielen opetuksen lisäksi tärkeä ulkosuomalaisten kohtaamispaikka vanhemmille.

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 ulkosuomalaisyhteisöjen yhteistyöfoorumiksi, jossa maailmalla asuvat suomalaiset yhdessä päättävät tärkeäksi kokemistaan asioista. Se kokoontuu 20-vuotisjuhlaistuntoonsa 16.-17. kesäkuuta 2017. Ulkosuomalaisparlamentin pysyvänä sihteeristönä toimii Suomi-Seura r.y. joka täyttää tänä vuonna 90 vuotta.

Vuoden ulkosuomalainen 2017 -tunnustuksen  Suomi-koulujen puolesta Firenzen Suomi-koulun opettaja, Firenzen Suomi-Seuran puheenjohtaja Katia Brunetto.

Vuoden ulkosuomalainen 2017 -tunnustuksen Suomi-koulujen puolesta Firenzen Suomi-koulun opettaja, Firenzen Suomi-Seuran puheenjohtaja Katia Brunetto.