Uskalla yrittää! – presidentti Niinistö tutustui nuorten yrittäjyyskilpailun finalisteihin

Presidentti Niinistö tutustui Uskalla Yrittää -kilpailun finalisteihin 8. toukokuuta 2019. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö tutustui Uskalla Yrittää -kilpailun finalisteihin 8. toukokuuta 2019. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Uskalla Yrittää -ohjelman päätöstapahtumassa Helsingin Kampissa keskiviikkona 8. toukokuuta.

Presidentti Niinistö tutustui nuorten yrittäjyyskilpailun loppukilpailussa oleviin yrityksiin. Finaalissa on mukana 79 yritystä ja 230 nuorta, jotka ovat pyörittäneet omia NY-yrityksiään lukuvuoden ajan osana opintojaan.

Omistautuminen tärkeintä

Limonadinvalmistusta, kierrätyskasseja, käsityöläiskahvia, huonekaluja puulavoista – presidentti tutustui moniin nuorten yrittäjien tuoteideoihin eri messupisteillä.

”Kaikkein tärkeintä on omistautuminen siihen, mitä tekee ja valmius oppia lisää. Ottaa omakseen se, mitä tekee. Ihminen on aikamoinen saavuttaja, kun sille päälle sattuu”, presidentti sanoi tapahtuman haastattelulavalla.

Presidentti kertoi keskustelustaan nuoren kanssa, joka oli kertonut kehittyneensä yrittäjävuoden aikana avoimemmaksi ja järjestelmällisemmäksi. ”Se todistaa, että kun ottaa tosissaan jonkun jutun, niin siinä oppii paljon omasta itsestäänkin.”

Lukuvuoden aikan suoritettava vapaaehtoinen Vuosi yrittäjänä -ohjelma on tarkoitettu peruskoulun yhdeksännen luokan, toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijoille.

Uskalla Yrittää -finaalin yritykset ovat esillä Kauppakeskus Kampissa 8.-9. toukokuuta. Tapahtuman järjestäjänä on Nuori Yrittäjyys ry.