Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien #HELSINKI2018-tapaaminen Presidentinlinnassa

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Presidentinlinnassa Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta 2018. #HELSINKI2018-tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Trooppisen lämmin päivä alkoi maanantaina Mäntyniemestä, jossa presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat  vastaan presidentti Trumpin ja rouva Melania Trumpin.

#HELSINKI2018-tapaaminen käynnistyi Presidentinlinnassa puolen päivän jälkeen kun presidentti Niinistö vastaanotti ensin presidentti Putinin ja sitten presidentti Trumpin. Tämän jälkeen Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenvälinen keskustelu käytiin Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkui laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.

Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelivat Presidentinlinnassa.

Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa. Tämän jälkeen presidentti Niinistöllä ja presidentti Putinilla oli tapaaminen Presidentinlinnassa.

Ulkoministeri Timo Soinilla oli puolestaan tapaamiset Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon sekä Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa Presidentinlinnassa.

Päivän päätti presidentti Niinistön lehdistötilaisuus Presidentinlinnassa.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuvia Flickrissä

#HELSINKI2018 meeting

#HELSINKI2018