Trakteringen på självständighetsdagens festmottagning 2017

Salta produkter:

Smörgåstårta med kallrökt havsöring

Smörgåstårta med varmrökt lammkött

Rågpirog med sik

Potatispiroger med siklöja

Varmrökt lax- och spenatrullader

Macarons med varmrökt lax

Rågchips med fyllning på kallrökt strömming

Snittar med renkött

Pirog med and och rotfrukter

Munsbitar med sik

Regnbågs- och risrullader

Renköttsmousse på lantbröd

Cocktailbitar med blodkorv och lingon

Rågbägare med trattkantarell

Pastejer med bondbönafyllning

Urval av traditionella färskostar med svartvinbärssylt från Gullranda

Söta produkter:

Ellen Svinhufvudtårta

Havtornstårta

Lingon- och vispgrötskaka

Blåbärs-vaniljtårta

Apelsin- och chokladtårta

Drottningpirog

Alexanderbakelser

Vitchoklad-potatisbakelser

Havretarteletter med färskost

Surmjölkskaka

Traditionella nordbottniska bakverk och vattenkringlor

Skedbröd och rågpepparkakor

Havtorns-, blåbärs- och tranbärsmarmelad

Finland 100 år praliner

Drycker:

Kaffe från litet kafferosteri

Ekologiskt te med rökbastusmak

Slottets traditionella bål

Rött och vitt vin

Äppelsaft från Gullranda

Öl från inhemskt mikrobryggeri

Vatten