Finländarna mångsidigt representerade på självständighetsdagens festkonsert och mottagning

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 55/2013
29.10.2013

 De första inbjudningarna till republikens presidents festkonsert och mottagning på självständighetsdagen har postats. Republikens president Sauli Niinistö bjuder tillsammans med sin maka Jenni Haukio cirka 1 700 gäster att fira självständighetsdagen i Tammerforshuset den 6 december 2013.

Gäster från hela Finland och från samhällets alla sektor deltar i självsändighetsdagens festkonsert och mottagning. I sitt val av gäster vill presidentparet poängtera betydelsen av det arbete som utförs på olika håll i landet för ett självständigt Finlands framgång. I år har fler krigsveteraner och lottor inbjudits än senaste år. Inbjudningslistan har sammanställts i samarbete med olika landskapskretsar.

Rikligt av representanter för vetenskap, konst och idrott har också inbjudits till Tammerforshuset. Enligt tradition får också bland annat medlemmarna av statsrådet, riksdagsledamöterna och de finländska ledamöterna av Europaparlamentet en inbjudan.

Presidentparet hälsar sina gäster välkomna från och med klockan 17.30. Efter att presidentparet hälsat på sina gäster står festkonserten och mottagningen i tur. Tillställningen slutar cirka kl. 22.30.

Finlands Rundradio (Yle) sänder självständighetsdagens festkonsert och mottagning som direktsändning på TV1 från och med kl. 17.05.

Klädkoden för kvällens mottagning är mörk kostym med ordnar, för damerna innebär klädkoden endera lång eller kort aftonklänning,

Mer information om kvällens förlopp och speciellt om festkonserten på det informationsmöte som hålls i Tammerforshuset i slutet av november.