Presidentti Niinistö Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 5/2016
8.2.2016

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Münchenin kansainväliseen turvallisuuskonferenssiin 12.-14. helmikuuta 2016. Konferenssin teemoina ovat tänä vuonna Syyrian sota, terrorismi, pakolaiskriisi sekä Euroopan turvallisuustilanne.

Presidentti Niinistö osallistuu mm. korkean tason keskusteluun, joka käsittelee kansainvälisen turvallisuuspolitiikan haasteita. Paneeliin osallistuvat myös Ukrainan, Liettuan ja Puolan presidentit sekä Euroopan parlamentin puhemies. Konferenssin aikana presidentti Niinistöllä on myös kahdenvälisiä tapaamisia.

Münchenin turvallisuuskonferenssi on järjestetty vuodesta 1963 lähtien. Se on riippumaton foorumi, joka pyrkii edistämään konfliktien ratkaisua, kansainvälistä yhteistyötä ja vuoropuhelua turvallisuushaasteisiin vastaamiseksi. Konferenssiin osallistuu yli 400 ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajaa, joiden joukossa on noin 20 valtion- tai hallituksen päämiestä ja 60 ministeriä. Mukana ovat mm. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.

Münchenin turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger vieraili vuoden 2015  Kultaranta-keskusteluissa, ja oli yksi presidentti Niinistön isännöimän ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutilaisuuden pääpuhujista.