Presidentti Niinistön puhelinkeskusteluja Ukrainan kriisin johdosta

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 61/2014
13.11.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskustellut puhelimitse Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön toimintaa johtavan Sveitsin liittopresidentin Didier Burkhalterin kanssa. Presidentti Poroshenkon kanssa Niinistö keskusteli torstaina 13. marraskuuta ja liittopresidentti Burkhalterin kanssa maanantaina 10. marraskuuta 2014. Puhelinkeskustelut käytiin Suomen aloitteesta.

Presidentti Poroshenkon kanssa presidentti Niinistö keskusteli Itä-Ukrainan kiristyneestä tilanteesta, kriisin ratkaisumahdollisuuksista ja rauhanprosessin jatkosta. Esillä oli myös YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainan tilanteesta pitämä hätäkokous ja sen tulokset. Presidentti Niinistö korosti Suomen täyttä tukea Minskin rauhanprosessille ja Ukrainan suvereniteetille sekä onnitteli Ukrainaa hyvin sujuneista parlamenttivaaleista, jotka järjestettiin 26. lokakuuta.

Etyjin puheenjohtajan, liittopresidentti Burkhalterin kanssa käydyssä keskustelussa oli esillä Ukrainan tilanne ja Etyjin toiminta kriisin rauhanomaisen ratkaisun edistämiseksi. Suomi tukee Sveitsin ponnisteluja Etyjin puheenjohtajamaana. 

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tapasivat elokuussa 2014 Kiovassa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia