Presidentti Niinistö onnitteli 100-vuotiasta Kauppakamaria

”Olette tehneet hyvin arvokasta työtä hyvinvoivan ja vakaan Suomen rakentamisessa”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiitti Kauppakamaria 100-vuotisjuhlatilaisuudessa Finlandia-talolla 10. elokuuta 2017.

Presidentti Niinistö kehotti kuulijoita tekemään hienoa uutta sadan vuoden tulevaisuutta. Kuva: Hanna Öunap/Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö kehotti kuulijoita tekemään hienoa, uutta sadan vuoden tulevaisuutta. Kuva: Hanna Öunap/Tasavallan presidentin kanslia.

Kylmäpäisyyttä tarvitaan

Presidentti Niinistö pohti tervehdyksessään maailman valtapolitiikkaa ja sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että keskuspankkien pääjohtajien Mario Draghin ja Janet Yellenin lausunnot liikuttavat taloutta paljon enemmän, kuin esimerkiksi Pohjois-Korean ballistinen ohjus.

”Itse asiassa maailman elinkeinoelämä, maailman talous, ottaa aika kylmäpäisesti sen vastaan, mitä geopolitiikka tänä päivänä tarjoaa. Se on hyvä asia”, presidentti Niinistö sanoi.

Tapa tavata

Presidentti Niinistö kertoi yleisölle käyvänsä syvällisiä keskusteluja puolueiden puheenjohtajien kanssa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja pohti, voisiko vuoropuhelua käydä hallitus-oppositiorintaman yli myös talouspolitiikassa. Tällainen tapa tavata, kerääntyminen yli puoluerajojen luottamukselliseen keskusteluun, antaisi hyvän kokonaiskuvan ja ymmärrystä toisten ajattelutapaan.

”Jälleen kerran opittaisiin ymmärtämään vähän mitä toinen ymmärtää tai ajattelee. Ja niissäkin pöydissä kannattaa aina kuitenkin muistaa – ja tämä on ennalta arvattavuuden kannalta tärkeää – että jos rooli tänään onkin oppositio, tai rooli on hallitus, niin vaalit tulevat ja sitä voikin yhtäkkiä löytää itsensä ihan uudesta roolista. Silloin voisi olla hyvä varautua jo vähän etukäteen puheissaan ja teoissaan.”