Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 24.1.2008

Presidentti Halonen sai toivon maton

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi Yhdysvaltain suurlähettilään Marilyn Waren torstaina 24. tammikuuta Presidentinlinnassa. Suurlähettiläs Ware lahjoitti presidentti Haloselle käsinkudotun maton, jonka on tehnyt afganistanilainen yksinhuoltajaäiti Fatima. Tapaamisessa presidentti Halonen ja suurlähettiläs Ware keskustelivat myös yleisemmin naisten aseman parantamisesta ja tasa-arvon edistämisestä Aasiassa ja Afrikassa. Suurlähettiläs Ware kertoi, että presidentti Halonen on ensimmäinen valtionpäämies, jolle tämänkaltainen matto on lahjoitettu.


Suurlähettiläs Marilyn Ware (oik.) ja talouspoliittisen osaston päällikkö Jane Messenger (vas.) lahjoittivat presidentti Haloselle Arzu-järjestön maton. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Maton kutonut nuori afgaaninainen työskentelee kansalaisjärjestö Arzussa, joka tarjoaa 700 afganistanilaisille naiselle säännölliset ansiot organisoimalla naisten matonvalmistusta ja markkinoimalla mattoja. Arzu-järjestöä johtaa sen perustaja Connie Duckworth, joka vieraili Suomessa viime vuoden lopulla.

”Arzu” on darin kieltä ja tarkoittaa suomeksi ”toivo”. Afgaaninaisten työ kohentaa monen perheen taloutta ja mahdollistaa riippumattomuuden lisäksi paremman terveydenhoidon ja koulutuksen.

Presidentti Halonen kiitti suurlähettiläs Warea lämpimästi lahjasta. Presidentti Halonen painotti, että naiset ovat puolet maailman väestöstä: heidän asemansa kohentaminen ja taloudellisen toiminnan tukeminen on elintärkeää maailmanlaajuiselle kehitykselle ja turvallisuudelle.


Lahjoitetun maton on kutonut 23-vuotias afgaaninainen Fatima. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Arzu-järjestön verkkosivut

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 31.1.2008

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi