Direct to content

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Font_normalFont_bigger
Uutiset, 12/7/2008

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa 2008

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa lauantaina 6. joulukuuta 2008. Vastaanotolle oli aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa oli myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Kutsuvieraita oli kaikkiaan noin 1 900.


Ensimmäisenä tanssin aloittivat presidentti Halonen ja tohtori Arajärvi Akselin ja Elinan häävalssilla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Vastaanoton teemana oli tänä vuonna Itämeri, joka näkyi niin kutsuvieraissa, tarjoilussa, koristelussa kuin musiikissakin. Kutsuvieraissa huomioitiin erityisesti henkilöitä, jotka ovat työskennelleet Itämeren hyväksi. Kuluneen vuoden aikana on muisteltu myös Suomen historian merkkivuosia ja erityisesti vuoden 1918 sisällissotaa, josta on tänä vuonna tullut kuluneeksi 90 vuotta. Merkkivuoteen liittyen juhlan toisena teemana oli sovinto, ja vastaanotolle oli kutsuttu mm. tieteen ja taiteen piiristä henkilöitä, jotka ovat osallistuneet tästä aihepiiristä käytyyn keskusteluun.

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutettiin perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä oli tarjolla voileipäkakkuja, piiraita ja muita pikkusuolasia sekä makeita kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Itämeri-teema näkyi mm. erilaisissa silakkaruuissa.

Juomina olivat reilun kaupan luomukahvi ja -tee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Linnaa koristi noin 150 kukka-asetelmaa ja mukana on myös Itämeri-teemaan sopivia luonnonmateriaaleja kuten kaisloja ja kiviä. Osa kukista oli kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhatilalla.

Kättelyn aikana taustamusiikista ja illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastasi Kaartin Soittokunta, jota johtavat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä sekä musiikkiyliluutnantti Sami Hannula. Kaartin Soittokunnan Combo-yhtye laulusolistinaan Inga Söder esiintyi Valtiosalin parketilla. Ensimmäiset valssit, Akselin ja Elinan häävalssi sekä Itämerivalssi, liittyivät myös vastaanoton teemoihin.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitettiin viime vuosien tapaan jazzmusiikkia. Tänä vuonna musiikista vastaa Jukkis Uotila –trio, jossa soittavat Jukkis Uotila (piano), Christian Spering (basso) ja Joonatan Rautio (saksofoni).


Yhteiskuvassa rouva Tellervo Koivisto, presidentti Mauno Koivisto, presidentti Tarja Halonen, tohtori Pentti Arajärvi, presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kuvia itsenäisyyspäivän vastaanotolta

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu

Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanottojen historiaa

Print this page
Bookmark and Share
This document

Updated 12/20/2008

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi