Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 6.12.2006

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Presidentinlinnassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa keskiviikkona 6. joulukuuta 2006. Vastaanotolle oli aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa oli myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Kutsuvieraita oli kaikkiaan noin 1900.


Anna Halonen, presidentti Tarja Halonen ja tohtori Arajärvi yhteiskuvassa ennen vastaanoton alkua. Kuva: Lehtikuva.

Tänä vuonna Suomessa vietetään yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden 100-vuotisjuhlaa, minkä johdosta kutsuttuina oli mm. useita naisjärjestöjen edustajia. Toinen vastaanoton teema oli suomalainen rauhanturvatoiminta, jonka alkamisesta on tänä vuonna tullut kuluneeksi 50 vuotta. Kutsuvieraissa oli huomioitu niin rauhanturvatehtävissä kuin siviilikriisinhallinnassa ansioituneita henkilöitä.

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutettiin perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä oli tarjolla mm. voileipäkakkuja, piiraita ja muita pikkusuolasia sekä makeita kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Juomina olivat luomukahvi ja -tee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Linnaa koristi n. 150 kukka-asetelmaa, joiden kukista osa on kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhatilalla.

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastasi Kaartin Soittokunta, jota johtavit puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa, Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä sekä musiikkiyliluutnantti Sami Hannula. Myös Kaartin Soittokunnan Combo-yhtye laulusolistinaan Mikael Konttinen esiintyi Valtiosalissa.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitettiin viime vuosien tapaan jazzmusiikkia. Tänä vuonna musiikista vastasi Jukka Perko trio, jossa Perkon lisäksi soittivat Severi Pyysalo ja Teemu Viinikainen.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 19.1.2007

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi