Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Itämeri

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 8.2.2010

Tasavallan presidentti Tarja Halosen Itämeri-sitoumus

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 8.2.2010

Keskiviikkona 10. helmikuuta järjestettävä Itämeri-kokous tuo Helsinkiin alueen poliittisia johtajia, yrityksiä ja järjestöjä uudenlaiseen huippukokoukseen. Baltic Sea Action Summit on tasavallan presidentti Tarja Halosen, pääministeri Matti Vanhasen ja Baltic Sea Action Groupin yhteisaloite. Se saattaa yhteen alueella toimivia julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin tahoja, jotka ovat sitoutuneet konkreettisiin tekoihin Itämeren hyväksi.

Presidentti Halonen antaa täyden tukensa pääministeri Matti Vanhasen ilmoittamille sitoumuksille, jotka osoittavat, että hallitus on vahvasti sitoutunut Itämerta parantaviin toimiin. Sen lisäksi presidentti Halonen sitoutuu jatkamaan työtään Itämeren hyväksi.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen sitoumus Itämeren hyväksi on seuraava:

Ensimmäinen sitoumukseni on ollut kutsua koolle Helsingissä 10. helmikuuta 2010 järjestettävä Baltic Sea Action Summit -huippukokous yhdessä pääministeri Vanhasen ja Baltic Sea Action Groupin kanssa. Olen erittäin tyytyväinen huippukokouksen osallistumiseen ja osanottajien tekemiin sitoumuksiin.

Toinen sitoumukseni on edistää Baltic Sea Action Summit -prosessia puhtaamman Itämeren puolesta myös Helsingin kokouksen jälkeen laajalla pohjalla yhdessä kansalaisjärjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa.

Kolmanneksi aion korostaa HELCOMin Itämeri-toimintasuunnitelman toimeenpanoa tavatessani Itämeren alueen kollegoitani.

Neljänneksi aion rohkaista eduskunnan ja muiden vaaleilla valittujen elinten jäseniä sekä vaalikampanjoihin osallistuvia toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Viidenneksi vetoan nuoriin, jotta he lähtisivät mukaan talkoisiin, ja annan tukeni nuorten toiminnalle, jolla tähdätään Itämeren tilan parantamiseen.

Tämän lisäksi ehdotan, että ryhdytään viettämään vuosittaista Itämeri-päivää, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa ja vahvistaa sitoutumistamme Itämeren puolesta tehtävään työhön.
 

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 8.2.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi