Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 19.2.2009

Presidentti Halonen tapaa YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan

Tasavallan presidentin kanslia Tiedote 19.2.2009

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapaa YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan Miguel d’Escoto Brockmannin maanantaina 23. helmikuuta 2009 Mäntyniemessä. Keskusteluissa on esillä erityisesti finanssikriisi ja sen globaalit vaikutukset.

Puheenjohtaja d’Escoto asetti viime lokakuussa korkean tason asiantuntijaryhmän arvioimaan kansainvälistä rahoitusjärjestelmää. Ryhmän raportti valmistuu keväällä. Ryhmää johtaa nobelisti Joseph Stiglitz, joka oli mukana myös Kansainvälisen työjärjestön ILOn Globalisaation sosiaalisen ulottuvuuden maailmankomissiossa. Presidentti Halonen toimi maailmankomission toisena puheenjohtajana.

Puheenjohtaja d’Escoto saapuu Suomeen Damaskoksesta. Suomessa hän tapaa presidentti Halosen ja jatkaa matkaansa Pekingiin, Manamaan sekä Geneveen, Teheraniin ja Lontooseen.

Miguel d’Escoto toimii YK:n 63. yleiskokouksen puheenjohtajana. Hän aloitti tehtävässään viime syyskuussa. Nicaragualainen d’Escoto oli pitkään maansa ulkoministeri ja on edelleen presidentti Daniel Ortegan ulkopoliittinen neuvonantaja.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 19.2.2009

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi