Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 19.12.2008

Nobelin rauhanpalkintoa juhlistettiin Presidentinlinnassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tarjosi juhlapäivällisen presidentti Martti Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkinnon kunniaksi Presidentinlinnassa torstaina 18. joulukuuta 2008. ”Sinä olet omalla panoksellasi ja henkilökohtaisella kyvylläsi vaikuttanut paremman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen”, presidentti Halonen sanoi puheessaan presidentti Ahtisaarelle. ”Nobelin rauhanpalkinto on varmasti tämän alan arvostetuin kansainvälinen huomionosoitus, enkä usko liioittelevani sanoessani, että koko Suomi on ylpeä tästä tunnustuksesta”. Vaikka rauhantyö on yhteistyötä, presidentti Halonen painotti, että kyseessä on huomionosoitus ennen kaikkea Martti Ahtisaarelle henkilökohtaisesti. Vuosikymmenten uraauurtava työ pitkäkestoisten ja vaikeiden konfliktien ratkaisemisessa sai arvoisensa tunnustuksen.


Presidentti Halonen, presidentti Ahtisaari, rouva Ahtisaari ja tohtori Arajärvi ennen illallisen alkua. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Päivälliselle osallistui noin 160 kutsuvierasta. Tilaisuuteen oli kutsuttu Suomen valtiojohtoa, korkeimpia virkamiehiä ja suomalaisia vaikuttajia mm. tieteen, kulttuurin, median ja kansalaisjärjestöjen parista sekä muita presidentti Ahtisaaren yhteistyökumppaneita.

Päivällisen aikana esiintyvät sopraano Ritva-Liisa Korhonen ja pianisti Erkki Korhonen.

Presidentti Halosen puhe kokonaisuudessaan

Juhlapäivällisen ruokalista

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 22.12.2008

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi