Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Presidenttifoorumi

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 9.9.2010

Presidenttifoorumin aiheena rauhanturvaaminen ja kriisinhallinta

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 9.9.2010

Presidentinlinnassa tiistaina 14. syyskuuta järjestettävässä XV Presidenttifoorumissa keskustellaan rauhanvälittämiseen sekä sotilaalliseen ja siviilikriisinhallintaan liittyvistä kysymyksistä teemalla ”Kestävä rauha – rauhanturvaamisesta kriisinhallintaan”.

Tasavallan presidentin lisäksi tilaisuudessa käyttävät pyydetyn puheenvuoron ulkoministeri Alexander Stubb, maavoimien esikuntapäällikkö, kenraalimajuri Juha Kilpiä, dosentti Pirjo Jukarainen rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIsta sekä kansanedustaja Erkki Tuomioja. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Tarmo Ropponen.

Foorumiin on kutsuttu osallistujia yhteiskunnan eri alueilta, muun muassa kansanedustajia ja tutkijoita sekä viranomaisten ja järjestöjen edustajia.

Presidenttifoorumeita on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Aiempien foorumeiden teemoina ovat olleet suomalaisen työn kilpailukyky, osaaminen ja innovaatiot, ulkopolitiikka, vanhustenhuolto, Itämeri, suvaitsevaisuus, kuntapalvelut, Suomen historian vaietut vuodet, muutosten Suomi, perus- ja ihmisoikeudet, työllisyys ja työttömyys, ilmastonmuutos, lähisuhdeväkivalta sekä globalisaatio ja YK:n vuosituhattavoitteet.

Yleisradio lähettää Presidenttifoorumin suorana internetissä ja koosteen TV1:ssä samana päivänä klo 15.50–16.55.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 9.9.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi