Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 29.12.2004

Tasavallan presidentin lausunto Etelä-Aasian luonnonkatastrofin johdosta

Tapaninpäivänä Indonesian rannikolla sattunut maanjäristys ja sitä seuranneet hyökyaallot ovat aiheuttaneet käsittämättömän suuren tuhon ja inhimillisen kärsimyksen. Tähänastisten tietojen mukaan jopa yli 100 000 ihmistä on kuollut. Loukkaantuneiden ja kotinsa menettäneiden määrä on moninkertainen.

Luonnonkatastrofin aiheuttamat tuhot koskettavat ihmisiä kaikkialla maailmassa, myös meitä suomalaisia. Katastrofialueella oli matkajärjestäjien mukaan noin 3000 suomalaista matkailijaa. Lisäksi alueella on ollut sadoittain omatoimisia suomalaismatkailijoita.

Tähän mennessä olemme saaneet viranomaisilta vahvistetun tiedon neljän suomalaisen kuolemasta. Katastrofin laajuus huomioon ottaen meidän on syytä varautua siihen, että suomalaisten vainajien määrä nousee vielä.

Osoitan myötätuntoni kaikille katastrofissa kärsineille ja syvän osanottoni läheisensä menettäneille. Jaan niinikään niiden suomalaisten huolen, joiden läheisten kohtalosta ei vielä ole saatu tietoa. Ette ole yksin. Surunne ja huolenne on meidän kaikkien suomalaisten yhteinen.

Avustustyö turma-alueella alkoi välittömästi ja työ jatkuu. Suomen hallitus päätti nopeasti katastrofialueella olevien suomalaisten evakuoinnista. Paikallisten asukkaiden, turmasta selvinneiden matkailijoiden, järjestöjen, matkanjärjestäjien ja viranomaisten yhteisvoimin hädässä olevia ihmisiä on autettu niin hyvin kuin vaikeissa olosuhteissa on mahdollista. Haluan tässä esittää kiitokseni ja tukeni kaikille auttajille. Seuraan edelleen tilannetta tiiviissä yhteistoiminnassa hallituksen ja viranomaisten kanssa.

Suomessa vallitsee suru. Katastrofin kokeneet lähimmäiset tarvitsevat tukeamme myös tulevaisuudessa. Auttakaamme heitä yhteisvastuun hengessä.

Maanjäristyksestä ja hyökyaalloista kärsineet alueen maat ja niiden asukkaat tarvitsevat myös myötätuntoamme ja apuamme. Monella alueella elämän rakentaminen alkaa alusta. Tämä onnistuu vain yhteistyöllä. Olkaamme siihen valmiita.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 1.1.2005

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi