Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Itämeri

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 1.12.2008

Presidentti Haloselle Baltic Development Forumin Itämeri-palkinto

Tasavallan presidentin kanslia Tiedote 1.12.2008


Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt (vas.), presidentti Halonen, Swedbankin hallituksen pj. Carl Eric Stålberg ja Baltic Development Forumin pj. Uffe Ellemann-Jensen. Kuva: Hasse Ferrold

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on saanut Baltic Development Forumin Itämeri-palkinnon. Presidentti Halonen vastaanotti palkinnon maanantai-iltana 1. joulukuuta 2008 Ruotsin Malmössä. ”Itämeren alue tarvitsee rohkeita yksilöitä, jotka uskovat, että he voivat omalla elämänmittaisella sitoutumisellaan tehdä alueen vahvemmaksi, paremmaksi ja kestävämmäksi”, palkinnon luovuttanut Swedbankin toimitusjohtaja Jan Lidén sanoi.

Palkintoperusteissa kiitettiin presidentti Halosen pitkäaikaista työtä Itämeren alueen hyväksi. Perusteissa nostettiin esiin myös presidentti Halosen ja pääministeri Vanhasen alkuvuodesta lähettämä kirje Itämeren rantavaltioiden päämiehille. Kirjeessä he kiinnittivät huomiota Itämeren tilaan ja kutsuivat alueen maita yhteistyöhön.

Baltic Development Forumin Itämeri-palkinto myönnetään erityisistä ansioista Itämeren alueen kehittämisessä ja se jaettiin nyt toisen kerran.

Presidentti Halonen puhui foorumin iltatilaisuudessa Itämeren suojelusta ja alueen talous- ja kulttuuriyhteistyöstä.

Baltic Development Forum (Itämeren kehitysfoorumi) on yhteistyöverkosto, joka kokoaa Itämeren maiden kaupunkeja sekä Itämeren maissa toimivia yrityksiä, sijoittajia ja liike-elämän järjestöjä. Foorumin puheenjohtajana toimii Tanskan entinen ulkoministeri Uffe Ellemann-Jensen.

Baltic Development Forum

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 20.12.2008

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi