Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Itämeri

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 4.2.2010

Suomi järjestää ennennäkemättömän isot Itämeri-talkoot

Tasavallan presidentin kanslia
Valtioneuvoston viestintäyksikkö
Baltic Sea Action Group
Tiedote 4.2.2010

Baltic Sea Action Summit-huippukokous järjestetään Finlandia-talossa 10. helmikuuta.

Helsingissä Finlandia-talossa 10. helmikuuta pidettävään Baltic Sea Action Summit -huippukokoukseen (BSAS 2010) on kerätty jo yli 130 Itämeri-sitoumusta. Konkreettisten sitoumusten tekijöinä on erikokoisia yrityksiä sekä julkishallinnon ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita. Myös huippukokoukseen osallistuvat valtioiden- ja hallitusten päämiehet tekevät ovat sitoumuksensa Itämeren hyväksi.

Sitoumuksia on jokaisesta Itämeren ympärysmaasta ja jokaiseen Itämeren suojelukomission Helcomin määrittelemään ongelma-alueeseen liittyen. Osa teoista vaikuttaa suoraan meren tilaan ja osa on välillistä apua Itämeri-työhön. Sitoumukset ovat konkreettisia, uusia ja Baltic Sea Action Group seuraa niiden toteutumista.

Huippukokousta isännöivät hankkeen perustajat tasavallan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen sekä Baltic Sea Action Group -säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin.

Huippukokoukseen osallistuu valtion- ja hallitusten päämiehiä seitsemästä maasta: Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, Latvian presidentti Valdis Zatlers, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite, Venäjän pääministeri Vladimir Putin, Viron pääministeri Andrus Ansip, Norjan pääministeri Jens Stoltenberg sekä Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen.

Lisäksi osallistumisensa ovat vahvistaneet Saksan maatalousministeri Ilse Aigner, Puolan varapääministeri Waldemar Pawlak ja Euroopan komission aluepolitiikasta vastaavaksi jäseneksi esitetty Johannes Hahn sekä Valko-Venäjän luonnonvarain- ja ympäristöasiain varaministeri Vitali Kulik.

Sitoumuksia ovat tehneet mm. Siemens, Wärtsilä, Det Norske Veritas, Pietarin vesilaitos, Ruotsin varustamoyhdistys, Kööpenhaminan ja Malmön satama, Reval-hotelliketju, verohallinto, Martat, IBM ja Bain & Company Nordic.

"Jokaisen ongelman ratkaisuun tarvitsemme kaikki liikenevät voimat: korkeimman poliittisen tuen, yritysten osaamisen sekä kansalaisten aktiivisuuden. Vain näin pääsemme tarpeeksi vauhdikkaasti eteenpäin konkreettisiin toimiin", tiivistää Ilkka Herlin, BSAG-säätiön hallituksen puheenjohtaja, yksi kokouksen kolmesta isännästä.

Lisätietoja:

 

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 4.2.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi