Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Itämeri

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 1.2.2010

Valtionpäämiehiä Itämeri-kokoukseen Helsinkiin

Tasavallan presidentin kanslia
Valtioneuvoston viestintäyksikkö
Tiedote 1.2.2010

Finlandia-talossa 10. helmikuuta 2010 pidettävä Itämeri-kokous kokoaa Helsinkiin korkean tason osallistujia kymmenestä Itämeren maasta. Seitsemän valtion- ja hallitusten päämiestä on vahvistanut osallistumisensa Baltic Sea Action Summit -huippukokoukseen, johon osallistuu lisäksi kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä.

Ruotsia kokouksessa edustaa kuningas Kaarle XVI Kustaa ja Venäjää pääministeri Vladimir Putin. Helsinkiin saapuvat myös Latvian presidentti Valdis Zatlers ja Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite sekä Viron pääministeri Andrus Ansip, Norjan pääministeri Jens Stoltenberg ja Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen.

Lisäksi osallistumisensa ovat vahvistaneet Saksan maatalousministeri Ilse Aigner, Puolan varapääministeri Waldemar Pawlak ja Euroopan komission aluepolitiikasta vastaavaksi jäseneksi esitetty Johannes Hahn.

Baltic Sea Action Summit on tasavallan presidentti Tarja Halosen, pääministeri Matti Vanhasen ja Baltic Sea Action Groupin yhteisaloite. Sen tavoitteena on saattaa yhteen alueella toimivia julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita, jotka sitoutuvat konkreettisiin tekoihin Itämeren hyväksi.

Huippukokouksessa eri tahojen edustajat hakevat ratkaisuja Itämeren pelastamiseksi ja esittelevät omat sitoumuksensa, joita on tehty yli sata.

Lisätietoja:

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 1.2.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi