Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 12.12.2010

Presidentti Halonen Allegro-junan avajaismatkalla Pietarissa

Kuva: LehtikuvaPresidentti Tarja Halonen ja pääministeri Vladimir Putin keskustelivat junamatkalla Pietariin. Kuva: Lehtikuva

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi osallistuivat Helsingin ja Pietarin välisen nopeajunaliikenteen avajaisjuhlallisuuksiin ja Allegro-junan avajaismatkalle sunnuntaina 12. joulukuuta. Viipurissa presidentti Halonen tapasi Venäjän pääministeri Vladimir Putinin. Presidentti ja pääministeri tutustuivat Viipurin asemahallissa nopeajunahanketta esittelevään valokuvanäyttelyyn, jonka jälkeen matka jatkui yhdessä Pietariin.

Allegro-juna saapui Pietariin aikataulun mukaisesti iltapäivällä. Lyhyen aseman esittelykierroksen jälkeen presidentti Halonen ja pääministeri Putin jatkoivat keskusteluja päivällisellä.

Juhlaohjelma Helsingissä

Avajaiset alkoivat sunnuntai-aamuna Helsingissä juhlaohjelmalla Kansallisteatterissa, jonka jälkeen kutsuvieraat siirtyivät avajaisseremonioihin päärautatieasemalle. Presidentti Halonen leikkasi nauhan yhdessä VR-Yhtymän toimitusjohtajan Mikael Aron ja Venäjän rautateiden pääjohtajan Vladimir Jakuninin kanssa ja julisti Allegro-nopeajunaliikenteen avatuksi.

”Joustava matkustaminen on tärkeä edellytys kontaktien ja vuorovaikutuksen syntymiselle. Tänään avattava nopeajunaliikenne parantaa merkittävästi erilaisten ihmisten mahdollisuuksia tavata toisiaan”, presidentti sanoi Kansallisteatterissa pitämässään puheessa. Hän toivoi, että nopeajunan myötä suomalaiset löytävät naapurinsa nyt uudella tavalla.

Ekologinen vaihtoehto

”Nopeajuna on edellyttänyt sekä Suomelta että Venäjältä merkittäviä investointeja rataverkkoihin, raja- ja tullitarkastusten kehittämistä nopeammiksi ja tapahtuviksi liikkuvassa junassa sekä uuden nopean junakaluston hankintaa.”

”Näen junan tulevaisuuden ekologisena vaihtoehtona liikkumiselle. Huoli ympäristön tilasta ja ilmastonmuutoksesta on jo saanut monet suosimaan junaa matkustusmuotona. Junayhteys on myös käytännöllinen valinta, kun junalla pääsee suoraan kaupungin keskustasta keskustaan”, presidentti Halonen sanoi.

Maanantaina presidentti Halonen tapaa Pietarin kuvernöörin Valentina Matvienkon ja tutustuu Pietarin Suomi-taloon. Suomeen presidentti Halonen ja tohtori Arajärvi palaavat maanantaina.

Kuva: LehtikuvaPresidentti Halonen leikkasi nauhan yhdessä Venäjän rautateiden pääjohtajan Vladimir Jakuninin (vas.) ja VR-Yhtymän toimitusjohtajan Mikael Aron (oik.) kanssa Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Lehtikuva

Kuvia

Allegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: LehtikuvaAllegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: LehtikuvaAllegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: Lehtikuva
Allegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: LehtikuvaAllegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: LehtikuvaAllegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: Lehtikuva
Allegro-junan avajaismatka Pietariin 12.12.2010. Kuva: Lehtikuva
Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 16.12.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi