Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 6.12.2001

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton järjestelyistä 6.12.2001

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan 6.12.2001 on kutsuttu yhteensä noin 2000 vierasta. Tänä vuonna on huomioitu erityisesti kansanperinteen parissa työskenteleviä sekä ympäristöasioiden asiantuntijoita. Taiteen puolelta on kutsuttu lastenkulttuurin edistäjiä eri aloilta. Lisäksi on huomioitu niin taiteen kuin tieteenkin aloilla merkittäviä kotimaisia tai kansainvälisiä palkintoja saaneita suomalaisia. Perinteiseen tapaan vastaanotolle on kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa on myös tasavallan presidentin ja valiokuntaneuvos Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu toteutetaan perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä on tarjolla voileipäkakkuja, voileipiä, täytekakkuja ja pikkuleipiä.Tuotteissa on painotettu kotimaisuutta ja luomutuotantoa.


Taustamusiikista kättelyn aikana sekä myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastaa Kaartin Soittokunta. Kapellimestareina toimivat puolustusvoimien ylikapellimestari musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa, Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä ja musiikkikapteeni Raine Ampuja.


****************


Tasavallan presidentin ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärven isännöimää itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnassa voi seurata internetin kautta Yleisradion sivuilta osoitteesta

www.yleisradio.fi/linnanjuhlat

Tulosta
Bookmark and Share

Päivitetty 16.1.2002

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi